Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Korujen syntytarinaa

Tekemäni korut kumpuavat kokemastani elämästä ja elämän kauneudesta!

Käytän koruissani erilaisten lasi- ja metallihelmien lisäksi paljon myös luonnonmateriaaleja; mm. mv-helmiä, merisimpukkahelmiä, korukiviä riipuksina ja helminä sekä simpukankuoririipuksia - monenlaisia materiaaleja.

Helmimaailma on pullollaan ihania materiaaleja ja niistä koitan valita sopivanlaisia. Valintaperusteena minulla on yleensäkin ottaen kauneus, sekä myös kestävyys ja sopiva hinta/laatusuhde. Korun "tekeminen" alkaa tavallaan jo materiaalien hankinnasta - ostan sellaista, mikä inspiroi minua! Uusia, omanlaisia juttuja koitan aina kehitellä myös. Yksi esimerkki tästä on esimerkiksi lasikapussiset Teksti/kuvakorut - joihin olen koittanut saada mukaan kauneutta ja elämän tärkeitä asioita - sellaisia, jotka ainakin itse olen kokenut tärkeiksi. Tärkeitä asioita on kiva jakaa edelleen!


Jokainen koru (ja avainnauhakin) syntyy aina omanlaisekseen; tämä prosessi on monesti aika "itsepäinenkin", mutta siihen koetan aina suostua. Olen huomannut, että silloin kuitenkin syntyvät juuri ne persoonalliset ja yksilölliset korut!

Me ihmiset olemme myös jokainen omanlaisiamme, ainutkertaisia; ei ole toista sinunkaltaistasi ja tätä haluaisin koruillani auttaa tuomaan esille. On aina ilo, kun ihminen löytää omannäköisensä korun, sellaisen, joka istuu hänen persoonallisuuteensa!

Valmiiden korujen lisäksi teen koruja myös asiakkaiden omien toivomusten mukaan.

Myös tällaisen korun tekeminen on ollut itselle todella mieluinen asia. Intuitio on saanut tilaa toimia! Tällainen koru voi lähteä syntymään vaikka mieluisasta riipuksesta, jostakin värisävystä, tai vaikka jonkin ajatuksen pohjalta. Käyttötarkoituskin tietenkin kertoo paljon. Ja se, jos olen tavannut henkilön, jolle koru on tulossa, niin se monesti jo riittää .. intuitiolle!


Sitten myös vähän konkreettisempaa tietoa;

Iholle tulevat metalliosat koruissa ostan nikkelittöminä EU:n nikkelidirektiivin mukaisesti. Käytän myös tarvittaessa apteekin nikkelitestiä osien testaamiseen. Nikkelidirektiivin mukaan koruissa käytetyissä metalliosissa saa olla nikkeliä enintään 0,05 % eli sitä voi joskus pieni hitunen olla. Herkkä nikkeliallergikko voi siitäkin kyllä saada oireita. Jos saat jonkinlaisia oireita ostamastasi korusta, olen hyvin kiitollinen, jos kerrot siitä minulle! Vaihdan koruusi hopeiset osat veloituksetta.

Sterlinghopeiset osat ovat siis täysin nikkelittömiä. Sterlinghopea on merkitty nrolla 925, joka merkitsee sitä, että siinä on 92,5 % hopeaa ja 7,5 % on yleensä kuparia.

Huomaa, että sellaisissa osissa, jotka eivät tule jatkuvaan ihokosketukseen, voi olla nikkeliä, kuten avainnauhojen linkkiosissa tai esim. laukkukoruissa.

Korujen siemenhelminä käytän hyvälaatuisia tsekkiläisiä siemenhelmiä. Nämä pienet helmet ovat isompien väleissä olevia pieniä lasisia helmiä, ne toimivat ikäänkuin pohjana koko korulle (esim. Avainnauhojen niskaosa on näitä siemenhelmiä). Koruvaijerina kaikissa koruissa ja avainnauhoissa käytän japanilaista hyvälaatuista FlexRite -koruvaijeria. Kaikista helmistä ja korunosista lisää ´Kivi- ja helmitietoutta´-kohdassa.

Memory Wire -vaijeri on metallivaijeria, joka on työstetty pyöreään muotoon. Vaijerin nimi tulee siitä, että se "muistaa muotonsa". Tästä vaijerista teen kiepsautusrannekoruja, jotka vain kiepsautetaan näppärästi ranteeseen, lukkoa tällaiseen koruun ei tarvitse.

Jos sinulla on korutarpeita tai -toiveita ja ajattelet, että voisin auttaa sinua - ota yhteyttä!