Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Korujen syntytarinaa

Helmimaailma on pullollaan ihania materiaaleja. Valintaperusteena minulla on kauneus ja joskus myös käytännöllisyys ja hauskuuskin! Ulkonäön lisäksi myös kestävyys on ehdottoman tärkeää. Korun "tekeminen" alkaa tavallaan jo materiaalien hankinnasta - ostan sellaista, mikä inspiroi minua!

Käytän koruissani paljon lasihelmiä, lähinnä hyvälaatuisia tsekkiläisiä lasihelmiä. Näiden lisäksi pidän myös esim. merisimpukkahelmistä, joita myös osterinkuorihelmiksi kutsutaan. Jonkin verran myös mv-helmiä ja kivihelmiä tulee käytettyä, ja kyllä kaikenlaista muutakin.


Jokainen koru ja avainnauha syntyy käsissäni aina omanlaisekseen, ainakin hieman erilaiseksi kuin aikaisemmat. Luova prosessi on monesti aika kärsivällisyyttä vaativaa, mutta siihen koetan aina suostua. Silloin kuitenkin syntyy jotain uutta.

Me ihmiset olemme kaikki ainutkertaisia ja tätä haluaisin koruillani tukea ja tuoda esille. On aina ilo, kun ihminen löytää omannäköisensä korun, sellaisen, joka istuu hänen persoonallisuuteensa!

Valmiiden korujen lisäksi teen koruja myös asiakkaiden omien toivomusten mukaan.

Tietoa käyttämistäni korutarvikkeista

Iholle tulevat korujen metalliosat ostan nikkelittöminä EU:n nikkelidirektiivin mukaisesti. Käytän myös tarvittaessa nikkelitestiä osien testaamiseen. Nikkelidirektiivin mukaan koruissa käytetyissä metalliosissa saa olla nikkeliä enintään 0,05 % eli sitä voi joskus pieni hitunen olla. Herkkä nikkeliallergikko voi siitäkin kyllä saada oireita. Jos saat jonkinlaisia oireita ostamastasi korusta, olen hyvin kiitollinen, jos kerrot siitä minulle! Vaihdan koruusi hopeiset osat veloituksetta.

Sterlinghopeiset osat ovat siis täysin nikkelittömiä. Sterlinghopea on merkitty nrolla 925, joka merkitsee sitä, että siinä on 92,5 % hopeaa ja 7,5 % on yleensä kuparia.

Huomaa, että sellaisissa osissa, jotka eivät tule jatkuvaan ihokosketukseen, voi olla nikkeliä, kuten avainnauhojen linkkiosissa tai esim. laukkukoruissa.

Koruissa ja avainnauhoissa isompien helmien välihelminä käytän hyvälaatuisia tsekkiläisiä siemenhelmiä. Koruvaijerina käytän japanilaista hyvälaatuista FlexRite -koruvaijeria. Kaikista helmistä ja korunosista lisää ´Kivi- ja helmitietoutta´-kohdassa.

Memory Wire -vaijeri on metallivaijeria, joka on työstetty pyöreään muotoon. Vaijerin nimi tulee siitä, että se "muistaa muotonsa". Tästä vaijerista teen kiepsautusrannekoruja, jotka vain kiepsautetaan näppärästi ranteeseen, lukkoa tällaiseen koruun ei tarvitse.

Jos sinulla on korutarpeita tai -toiveita ja ajattelet, että voisin auttaa sinua - ota yhteyttä!